13.12.2021

PPA UŽ ZASLALA POĽNOHOSPODÁROM VŠETKY ROZHODNUTIA K PRIAMYM PLATBÁM

Bratislava, 13. december 2021: Pôdohospodárska platobná agentúra (PPA) zaslala k dnešnému dňu viac než 15 300 rozhodnutí k žiadostiam o jednotnú platbu na plochu v rámci priamych platieb poľnohospodárom, čo je 85% zo všetkých žiadostí. PPA vyplatila už 292 miliónov EUR z objemu 345,8 miliónov EUR, čo je suma za vydané rozhodnutia.  Rozhodnutie dostali všetci žiadatelia, ktorí splnili všetky potrebné podmienky.

Je dôležité, aby si žiadatelia kontrolovali doručenie rozhodnutí vo svojich elektronických schránkach alebo na pošte a prevzali ich. Tiež odporúčame žiadateľom, ktorí po zvážení nemajú námietky k rozhodnutiu a súhlasia s ním, aby využili možnosť vyplnenia a zaslania formulára o vzdaní sa nároku na podanie odvolania. Po jeho doručení nie je potrebné čakať na uplynutie lehôt na podanie odvolania a k vyplateniu finančných prostriedkov môže prísť skôr. Formulár je k dispozícii na https://www.apa.sk/vzory-formularov .

Žiadatelia, ktorí rozhodnutie nedostanú v tomto roku, budú o tejto skutočnosti informovaní. Ich žiadosti PPA pri administratívnej kontrole pre indikované nedostatky vylúčila a musí ich opätovne preveriť. Táto kontrola bude realizovaná už v roku 2022.

PPA začala POSTUPNE vyplácať platby 1.12.2021 v zmysle platnej legislatívy, ktorá tento termín určuje. Slovenskí poľnohospodári môžu každoročne žiadať o priame podpory. Podmienky pre poskytovanie priamych podpôr upravuje legislatíva EÚ a SR.

PPA Podcast

Logo - PRV SR 2014-2020

Miestne akčné skupiny

Banner - ATIS - Agrárne trhové informácie Slovenska

Aktuálne výzvy

Metodický pokyn k zverejňovaniu výziev

CAF

ISO 37001

Naj zamestnávateľ