31.08.2021

PPA štartuje nový školský rok s podporou konzumácie ovocia, zeleniny a mlieka

Pôdohospodárska platobná agentúra (PPA) zverejnila včera 2 výzvy pre všetkých schválených uchádzačov na podanie žiadostí o pridelenie maximálnej výšky pomoci v zmysle § 5 ods. 1 nariadenia vlády Slovenskej republiky č. 200/2019 Z. z. zo dňa 7.júla 2021 o poskytovaní pomoci na dodávanie a distribúciu ovocia, zeleniny, mlieka a výrobkov z nich pre deti a žiakov v školách. So začiatkom nového školského roka sa teda opäť rozbehne program na podporu konzumácie ovocia, zeleniny a mlieka v školách na obdobie 2021 – 2022.

 

Programy Školské ovocie a Školské mlieko zabezpečujú deťom a žiakom v školách distribúciu ovocia a zeleniny, mlieka a mliečnych výrobkov. Cieľom programu je podpora zdravých stravovacích návykov detí nad rámec školskej stravovacej jednotky a zvýšenie ich vedomostí o zdravotných účinkoch ovocia, zeleniny a mlieka.

 

PPA zverejnila na svojom webovom sídle www.apa.sk zoznam schválených žiadateľov a výzvu na predloženie žiadosti o pridelenie maximálnej výšky pomoci už 27.augusta. Oprávnení žiadatelia môžu svoje žiadosti predkladať od 1. septembra do 30. septembra 2021. Po tomto termíne žiadosti nebudú akceptované.

 
Oprávnenými nákladmi v rámci Školského programu (školské ovocie a zelenina, školské mlieko) sú:
✔     pomoc na dodávky ovocia, zeleniny a výrobkov z nich,
✔     pomoc na dodávanie a distribúciu mlieka a mliečnych výrobkov,
✔     náklady na sprievodné vzdelávacie opatrenia,
✔     náklady na propagáciu programu vrátane informačných plagátov na školách.

PPA Podcast

Logo - PRV SR 2014-2020

Miestne akčné skupiny

Banner - ATIS - Agrárne trhové informácie Slovenska

Aktuálne výzvy

Metodický pokyn k zverejňovaniu výziev

CAF

ISO 37001

Naj zamestnávateľ